Lopik wil geen tijdelijke opslag zuiveringsslib

Lopik - De gemeente Lopik heeft besloten geen medewerking te verlenen aan de tijdelijke opslag in Cabauw van zuiveringsslib uit het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

De gemeente heeft na onderzoek en een afweging van belangen geconcludeerd dat dit zuiveringsslib op de betreffende locatie niet veilig en op een milieutechnisch verantwoorde manier kan worden opgeslagen.

In juli 2019 is de gemeente Lopik door Waternet - Waterschap Amstel, Gooi en Vecht - benaderd met de vraag het voormalig doorgangsdepot nabij Cabauw (kadastraal Willige Langerak) tot 1 december beschikbaar te stellen voor het tijdelijk opslaan van zuiveringsslib.

Door het sluiten van verbrandingsovens kan Afval Energiebedrijf (AEB) in Amsterdam geen zuiveringsslib meer verwerken. Het zuiveringsslib kan momenteel nergens anders worden verwerkt omdat alle verwerkingsbedrijven in Nederland aan hun maximumcapaciteit zitten. In het Amsterdamse Havengebied wordt daarom nu een locatie gebouwd om het zuiveringsslib in op te slaan. Tot dan zoekt Waternet naar een tijdelijke oplossing, die in elk geval in Lopik niet is gevonden.

Meer berichten