Foto: Martin van Genderen

Natuurvereniging IVN Nieuwegein - IJsselstein viert 25-jarig bestaan

IJsselstein / Nieuwegein - De Natuurvereniging IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. bestaat 25 jaar. Het jubileum wordt zondag 8 september gevierd op de typische IVN-manier: met een overdaad aan natuuractiviteiten voor vooral de jeugd.

Je kunt bloemen strijken, vogels kijken, waterbeestjes bekijken, er is een natuur-knutselhoek en nog veel meer. Verder zijn er verschillende mini-excursies. Er worden bezoeken aan de vlinderidylle gebracht en er zijn natuurschoon-wandelingen. Ook worden er biologische bloembollen geplant voor de bijen.

Ook duurzaamheid komt op informatieve en speelse wijze voor jong en oud onder de aandacht. Werkgroep Klimaat Neutraal IJsselstein is aanwezig met o.a. het brood-zakkenspel, Zero Waste en diverse groenprojecten.

Eetbaar IJsselstein is aanwezig met een kraampje met biologische zaden, gewonnen uit de eigen tuinen. Vergeet dus niet om zaadjes me te nemen voor de biologische zaden ruilbeurs.

Om het geheel van de nodige allure te voorzien zal het een en ander plaatsvinden onder het toeziend oog van 'duurzaamheidskoningin' Minima.

Het jubileum vindt plaats in en om het MEC in het natuurkwartier in Nieuwegein, bij de molen en de kinderboerderij, op zondagmiddag 8 september van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis Iedereen is van harte welkom om er een feestelijke middag van te maken.

Meer berichten