Ingrid de Bruijn heeft - met de andere KPIJ-bestuursleden en docenten - zin in het nieuwe cursusseizoen. (Foto: Lysette Verwegen)
Ingrid de Bruijn heeft - met de andere KPIJ-bestuursleden en docenten - zin in het nieuwe cursusseizoen. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Nieuw seizoen boordevol cursussen bij KPIJ

De folders zijn huis-aan-huis bezorgd en de docenten en locaties zijn geboekt. Het Kursusproject IJsselstein (KPIJ) is klaar voor het nieuwe seizoen en viert – bescheiden – de 45e verjaardag van de organisatie.

IJSSELSTEIN – Het bestuur was al maanden zó druk in de weer, dat de verjaardag gewoon werd vergeten. "Geen groot feest dus, dat doen we over vijf jaar. Maar wel een extra uitgebreid aanbod van cursussen en workshops", vertelt KPIJ-voorzitter Ingrid de Bruijn. Er zijn veel nieuwe items, vooral lezingen, zoals: 'Molens in de middeleeuwen'. "Aangedragen door iemand die op latere leeftijd kunstgeschiedenis is gaan studeren. Heel populair." Maar ook de lezing over 'Duurzaam wonen' is in trek. "Er zijn zelfs oud-cursisten die cursussen en workshops verzorgen, zoals zes avonden over Poëzie, ritme en beweging." En er blijft veel belangstelling voor het vertrouwde aanbod, zoals: 'Schilderen met acryl', fotografie, mindfulness en diverse sportcursussen. "Er zijn zelfs groepen ontstaan die in vaste samenstelling binnen de KPIJ verdergaan."

Het bestuur van het KPIJ is een vaste en enthousiaste club. "Wisselingen vinden hooguit plaats omdat bestuursleden het te druk krijgen naast dit vrijwilligerswerk. We zijn nu met z'n vijven, maar we kunnen best wat hulp gebruiken om de taken te verdelen en uit te breiden. Onze nieuwste aanwinst zorgt voor de social media. Bij het samenstellen van het cursusprogramma en de uitvoering komt meer kijken dan je denkt."
Het blijft niet bij de start van het seizoen in het najaar. "In november starten we met de voorbereiding voor de voorjaarscursussen met de flyerbezorging in de kerstvakantie."
Het lijkt al lang niet meer op de nostalgie van 't Kruispunt, jaren geleden, met lange rijen voor de deur. "Iedereen kan zich inschrijven en informeren via de website."
Het geheim van 45 jaar KPIJ: "Kwaliteit, betaalbaar, laagdrempelig, en gevarieerd met korte cursussen. Helemaal van deze tijd. Dat trekt ook steeds meer jonge cursisten. Het KPIJ is inmiddels een begrip geworden in IJsselstein."

De informatieavond van het Kursusproject IJsselstein vindt plaats op vrijdag 6 september van 17.30 tot 19.30 uur in de bibliotheek aan de Overtoom 7. Bezoekers kunnen kennismaken met de aanwezige docenten, werk zien en informatie over het cursusaanbod krijgen. Kijk ook op de website: www.kpij.nl. Voor de bezoekers van de informatieavond ligt een leuk presentje klaar ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de KPIJ. Wie vragen heeft over het cursusaanbod kan mailen naar: cursusbeheer@kpij.nl.

Meer berichten