IJsselsteinse scholen in E-waste race RMN

IJsselstein - Tien basisscholen uit de verschillende RMN gemeenten strijden van 23 september tot en met 18 oktober tegen elkaar tijdens de E-waste Race. IJsselstein wordt vertegenwoordigd door 't Kasteel en CBS De Brug.

De leerlingen van de deelnemende basisscholen proberen in deze vier weken zo veel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel E-waste genoemd) in te zamelen. Per ingezameld apparaat scoren ze punten. De groep met de hoogste score wint een volledig verzorgde schoolreis naar het Nemo Science Museum in Amsterdam.

Op maandag 16 september krijgen de leerlingen na de officiële aftrap van de race een gastles over de schaarste van grondstoffen, het belang van recycling en uitleg over de race.

Het is niet de bedoeling dat u zelf afgedankte elektrische apparaten naar de deelnemende basisschool brengt. U kunt uw rondslingerende elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers en dvd-spelers aanmelden op de website van de E-waste race www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd halen de leerlingen het aangemelde apparaat dan bij u thuis op. De apparaten verzamelen zij in speciale containers op hun school. Het is dan ook van belang dat het apparaat in een kliko past. RMN leegt deze containers en zorgt ervoor dat de apparaten bij de verwerker terecht komen, zodat de materialen gerecycled kunnen worden.

De tien basisscholen uit de verschillende RMN gemeenten die meedoen aan de E-waste race zijn:
Baarn: Basisschool De Uitkijck
Bunnik: CBS Beurthonk (Odijk)
IJsselstein: CBS De Brug; t Kasteel
Nieuwegein: De Trompetvogel; Jenaplanschool De Zuiderkroon
Soest: Da Costaschool; Prins Willem Alexanderschool
Zeist: Damiaanschool RK; Rehobothschool

Op de website van de E-waste race wordt de score tussen de scholen bijgehouden. Na vier weken is de bekendmaking van de school die de meeste apparaten heeft opgehaald.

Meer berichten