Voor een keer zit Linda Baars achter het stuur, met Roelien Kok als passagier en Simon Bootsma als galante begeleider. (Foto: Lysette Verwegen)
Voor een keer zit Linda Baars achter het stuur, met Roelien Kok als passagier en Simon Bootsma als galante begeleider. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Gouden koets vorstelijk stadsvervoer voor senioren

De échte gouden koets van Koning Willem-Alexander wordt gerestaureerd, maar de IJsselsteinse 'gouden koets' is in vol bedrijf. Het speciale elektrische autootje – met chauffeur – levert voor senioren gratis vervoer binnen de stadsgrenzen.

IJSSELSTEIN – De IJsselsteinse gouden koets is sinds enkele maanden een aanwinst voor álle IJsselsteinse senioren die even een boodschapje willen doen in de stad of de supermarkt, op bezoek willen gaan bij familie of vrienden of een bezoekje aan het tuincentrum willen brengen. "Simpele ritjes, die net het verschil kunnen maken voor senioren die slecht ter been zijn en moeilijk hun huis uit kunnen", vertelt Simon Bootsma. Hij is samen met Roelien Kok coördinator van het project, ondersteund door Linda Baars, coördinator vrijwilligerswerk in woonzorgcentrum Ewoud, waar de koets geparkeerd staat.
Het idee is van de stichting Gouden Dagen die ook andere activiteiten voor senioren organiseert, van Gouden wensen, maaltijden en koffie tot Gouden cultuur. "Allemaal 'simpele' activiteiten die het leven van senioren leuker kunnen maken en ouderen uit hun isolement kunnen halen." Het drietal maakte zich sterk om ook een gouden koets naar IJsselstein te halen. "Bewoners van de woonzorgcentra weten vaak hun weg wel te vinden en van mogelijkheden gebruik te maken. Maar dat geldt niet voor de ouderen die zelfstandig thuis wonen. Vooral de thuiszorgmedewerkers en mantelzorgers kunnen mensen attent maken op deze mogelijkheid van vervoer. En dankzij enthousiaste sponsors via Gouden Dagen kan het vervoer gratis worden aangeboden."
De gouden koets is bestemd voor simpele ritjes: "Zoals een boodschapje doen bij de supermarkt. Albert Heijn is een enthousiaste sponsor, die voor de senioren ook elke dinsdagmiddag een Gouden koffie organiseert: even een momentje voor een kop koffie in de winkel en een praatje met leeftijdgenoten. Zo wordt zelf boodschappen doen al en uitje." In de gouden koets is plaats voor drie personen en twee rollators. "Veel ouderen vinden het al geweldig."

De gouden koets staat  donderdag 12 september vanaf 14.00 uur, voor de Albert Heijn aan het Basiliekpad. Kom kijken, stap eens in en neem de folder mee voor dit unieke gratis vervoer. 60-Plussers kunnen de gouden koets en dag van tevoren reserveren voor een ritje via telefoonnummer 06-12328650. De vrijwillige chauffeurs zorgen voor een gratis, veilige en comfortabele rit, enkele reis of retour, naar bestemmingen binnen IJsselstein. Of dit nu de supermarkt, familiebezoek, museum of een ander uitstapje is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden