Het gouden echtpaar Vega werd, in bijzijn van dochter Anita (rechts) en kleindochter Lois met vriend Kevin, gefeliciteerd door locoburgemeester Bekker. (Foto: Rinus Verweij)
Het gouden echtpaar Vega werd, in bijzijn van dochter Anita (rechts) en kleindochter Lois met vriend Kevin, gefeliciteerd door locoburgemeester Bekker. (Foto: Rinus Verweij) (Foto: )

Met een beetje water bij de wijn: vijftig jaar samen

Ze kennen elkaar al ruim 53 jaar en waren op 4 september 50 jaar getrouwd: Hans en Jannie Vega. Locoburgemeester Bekker kwam op bezoek: met bloemen en felicitaties.

IJSSELSTEIN - "Via een pleeggezin in Den Helder was hij op kamers komen wonen in de Geuzenwijk in Utrecht, bij ons om de hoek. Hij deed klusjes en maakte voor mijn moeder de goot schoon. Ik heb hem dus eigenlijk in de goot gevonden", grapt Jannie Vega-Baas (70) over haar man Hans (73) tijdens hun gouden huwelijksjubileum. Reden voor een feest en bezoek van locoburgemeester Peter Bekker. Of de bruid heeft overwogen om bladeren in de goot te gooien om Hans langer nabij te houden? "Nee hoor, ik vond hem eerst helemaal niet leuk", bekent ze eerlijk. Maar toen Hans haar meevroeg naar de bioscoop voor een vrolijke film met Louis de Funès was het ijs snel gebroken. Na een verloving van bijna twee jaar trouwden ze op 4 september 1969. Ze kennen elkaar dus al ruim 53 jaar en zijn nog steeds samen gelukkig. Hun geheim? "Regelmatig water bij de wijn doen, maar geen hele emmer hoor", zegt het tweetal vol overtuiging. Geen absolute garantie voor succes, maar bij dit paar heeft het recept in elk geval gewerkt. Ze deden hun bruiloft al eens dunnetjes over tijdens een romantische cruise.

Meer berichten