Marjolein Makkink zwom tegen ALS in De Hooghe Waerd en leverde met 60 andere deelnemers - met beperking - een topprestatie. En een prachtige opbrengst tegen de ziekte ALS. (Foto: Lysette Verwegen)
Marjolein Makkink zwom tegen ALS in De Hooghe Waerd en leverde met 60 andere deelnemers - met beperking - een topprestatie. En een prachtige opbrengst tegen de ziekte ALS. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Topprestaties tegen ALS ook in De Hooghe Waerd

Terwijl in de Hollandse IJssel door honderden deelnemers twee kilometer werd gezwommen tijdens A Local Swim, legde Marjolein Makkink dezelfde afstand af: in Sportfondsenbad de Hooghe Waerd. Met de andere deelnemers haalde ze 2.231 euro op voor de strijd tegen ALS.

IJSSELSTEIN – Samen met een kleine 60 andere deelnemers sprong ze zaterdag in het water; vastbesloten om 80 baantjes van 25 meter te zwemmen. Een topprestatie, omdat ze ten gevolge van een val in 2001 haar linkerbeen niet meer kan gebruiken en fysiek beperkt is. Ze is dolgelukkig met de opbrengst en de medewerking van het zwembad. "Geweldig! Net als de vele bijdragen van donateurs en sponsors. En dat terwijl ik op duizend euro hoopte." Zwemonderwijzers Dagmar, Ria en Maarten en collega's ondersteunden de actie van harte, Ze versierden het zwembad met ballonnen, hielden toezicht, telden de banen en zwommen de laatste 30 banen met Marjolein mee. "Een doorzetter", weet Dagmar, die haar van het therapiezwemmen kent. "Ze wilde ook meedoen, maar kan niet zwemmen in open water, net als andere deelnemers met een beperking, waarvoor twee kilometer te veel is." Ook Stichting ALS Nederland is enthousiast over de 'binnenswim'.

Meer berichten