Bewust omgaan met verkeersrisico's in Lopik

Lopik - Op vrijdag 20 september organiseert Univé de landelijke actiedag Univé Helpt. Met het initiatief wil de coöperatie het bewustzijn van mensen over verkeersrisico's vergroten.

Met speciale aandacht voor apparatuurgebruik in het verkeer, veilig gebruik van de e-bike en het belang van het up-to-date houden van verkeerskennis wil Univé zo op lokaal en regionaal niveau bijdragen aan meer verkeersveiligheid. Vanaf 10:00 uur tot 16:00 verwacht de organisatie ook in Lopik leergierige verkeersdeelnemers te verwelkomen.

Bij de Unive-winkel aan Wielsekade 8 in Lopik, kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het gebruik van een smartphone in het verkeer een gevaarlijke afleiding is. Verder kunnen bezoekers ter plaatse ook andere onveilige verkeerssituaties ervaren met een virtual reality-video en wordt met een verkeersquiz ten slotte duidelijk in hoeverre hun kennis over de verkeersregels nog actueel is.

Manager Advieswinkels Univé Leksprong Adri Burgmeijer legt het belang achter Univé Helpt uit: ''Met Univé Helpt willen we verkeersdeelnemers helpen om te gaan met de risico's die telefonie en navigatie in het verkeer, de soms verrassend snelle e-bike en veranderende verkeerssituaties en -regels met zich meebrengen. Ik ben er trots op dat we met de enthousiaste inzet van onze vrijwilligers hun bewustzijn hiervan kunnen vergroten. Op deze manier leveren we op lokaal niveau een effectieve bijdrage aan het vergroten van de verkeersveiligheid.''

Meer berichten