Foto:
De IJsselsteinse Column

IJsselstein verpatsen?

Zojuist de boze brief ingelijst die ik enkele weken geleden ontving na mijn ironische suggestie om koningin Máxima met Argentijnse hardhandigheid orde op zaken te laten stellen in IJsselstein. Zegge en schrijve één boze brief. Niet om over naar huis te schrijven, maar het is een begin. En misschien krijg ik meer boze brieven door een stapje verder te gaan. Ik heb nog een lege wand in mijn werkkamer, en een stapel lege wissellijsten. Ik denk namelijk dat de aanpak van Máxima te soft is.
Als we IJsselstein nu eens aan Donald Trump verkopen? Hij zal niet de eerste gewiekste projectontwikkelaar zijn die hier met nieuwbouw zijn slag slaat.

Een Trump Tower op de plaats van het Fulcotheater

Ik kwam op dit idee doordat 'Kuifje uit Amerika' Groenland wil kopen. Wie zich dat kan permitteren heeft ongetwijfeld een grijpstuiver over om ons IJsselstadje in zijn geheel over te nemen en in één klap alle financiële problemen van onze gemeente op te lossen. Waar nu nog het Fulcotheater op de Overtoom staat komt een Trump Tower. De molen vangt dan minder wind, maar daar staat winst tegenover.
Donald Trump is niet zo dom als hij lijkt. Je moet maar op het idee komen om de mondiale afspraken over het beperken van de CO2-uitstoot aan je laars te lappen, wetend dat het daardoor versnelde smelten van de Groenlandse ijskap het winnen van delfstoffen en het boren naar gas daar makkelijker maakt. Kopen dus! En Antarctica is straks vast ook aan de beurt. Onzin? IJsselstein aan Trump verpatsen is niet zo irreëel als het klinkt. Hij liet ooit een jacht bouwen in het Friese Makkum en had toen bijna de hele werf gekocht. In Marnemoende moeten ze dus ook uitkijken. Maar misschien loopt het niet zo'n vaart; IJsselstein heeft een leuke jachthaven, maar weinig delfstoffen.

Rinus Verweij

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Meest gelezen

Fruit plukken 16/9
 

Meeste reacties

Het Oude Normaal 1 2/9