Voorzitter Hans Bouw, penningmeester Bert de Kuijer, lid Aad van Nieuwenburg en secretaris Rinus Ooms tekenden vorige week de oprichtingsakte van de stichting. (Foto: Monique van Houten)
Voorzitter Hans Bouw, penningmeester Bert de Kuijer, lid Aad van Nieuwenburg en secretaris Rinus Ooms tekenden vorige week de oprichtingsakte van de stichting. (Foto: Monique van Houten) (Foto: )

Stichting zet zich in voor terugkeer muziektent

Sinds een week is IJsselstein een stichting rijker. De nieuwe Stichting Muziektent IJsselstein wil de oude glorie van de verdwenen muziektent laten herleven.

IJSSELSTEIN – De initiatiefnemers Hans Bouw, Bert de Kuijer, Aad van Nieuwenburg en Rinus Ooms willen daarmee een mooi en historisch buitenpodium geven aan de culturele instellingen, zoals muziek-, dans- en toneelverenigingen. De vier plaatsgenoten vonden elkaar dit voorjaar naar aanleiding van het idee – dat al langer leeft – om de oude muziektent, die tot 1964 aan het Kronenburgplantsoen heeft gestaan, te herbouwen.
Het viertal onderzocht wel eerst de behoefte via Facebook en bij de culturele organisaties. "We kregen alleen maar lovende reacties", aldus de mannen.
Omdat een muziektent wat overlast kan veroorzaken, hebben zij ook al overleg gepleegd met de omwonenden. "We hebben uitgelegd dat het om een beperkt aantal kleinschalige optredens zal gaan. Ook delen we het programma vooraf met de omwonenden."
Voor de realisatie en het onderhoud van de muziektent heeft de stichting echter veel hulp nodig. "Sponsors, vergunningen, maar ook vrijwilligers voor diverse ondersteunende taken rond de optredens en het onderhoud.''
Belangstellenden die mee willen doen, kunnen mailen naar: info@muziektentijsselstein.nl.

Meer berichten