Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein

De Vrijwilligerscentrale IJsselstein heeft meer dan 150 vacatures bij meer dan 50 verschillende organisaties. Deze week 2-10-2019 schenkt de Vrijwilligerscentrale aandacht aan de volgende vacatures.

Stichting Pulse Taalondersteuning Lopik zoekt:

Taalcoach voor vluchtelingen

Om u thuis te voelen in een land en om mee te kunnen doen, heeft u de taal nodig. Pulse ondersteunt anderstaligen die hun Nederlands willen verbeteren. Dit kan door 1 op 1 ondersteuning bij de deelnemer thuis of op een locatie van Pulse of door deelname aan een van de groepslessen.
De vraag van de deelnemer is leidend. Hoe praat u met de juf of meester over uw kind, hoe heten de Nederlandse groenten op de markt en hoe maakt u het beste contact met Nederlanders? Het kan ook gaan om hulp bij het oefenen voor het inburgeringexamen.
Taalmaatjes wisselen meer uit dan taal alleen, het gaat ook over u thuis voelen in onze maatschappij.

Vrijwilliger Digi-inloop

De Digi-inloop is een gezellige, laagdrempelige plek waar mensen kunnen oefenen om de digitale vaardigheden onder de knie te krijgen. Het gaat dan om het gebruik van de muis, basis e-mailen, internetten, Word, omgaan met de smartphone etc.

U beantwoordt computer gerelateerde vragen. U geeft uitleg over diverse digitale vaardigheden. De deelnemers werken in hun eigen tempo en u helpt ze samen met andere vrijwilligers op weg.

Familie & Co zoekt:

Vrijwilliger voor ondersteuning voor gezin met kinderen tot 18 jaar

Familie & Co geeft ondersteuning aan gezinnen met kinderen tot 18 jaar. De ondersteuning houdt in dat een vrijwilliger regelmatig komt. Persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug geeft en ondersteuning biedt bij de opvoeding van het (de) kind(eren). Familie & Co (voorheen Home-Start IJsselstein) is een dienst van Stichting Pulse.

Axioncontinu Zorgcentrum Mariënstein zoekt:

Bezoekvrijwilliger

Voor een bewoonster van Mariënstein wordt een bezoekvrijwilliger gezocht. Mw vindt het fijn om een praatje te maken en 1 x per week een boodschap te gaan doen.

Vrijwilligerscentrale is bereikbaar:

Via de website www.vwij.nl

Per mail: info@vwij.nl

Bezoekadres en openingstijden:

Overtoom 7, 3401 BK IJsselstein

www.facebook.com/VrijwilligerscentraleIJsselstein

Meer berichten