Wethouder Bekker praat met organisator Eddy en enkele andere deelnemers van de schildersgroep. (Foto: Karin Doornbos)
Wethouder Bekker praat met organisator Eddy en enkele andere deelnemers van de schildersgroep. (Foto: Karin Doornbos) (Foto: )

Schildergroep Wijktuin laat je zijn wie je bent

In aanwezigheid van vele belangstellenden opende wethouder Peter Bekker vrijdag 4 oktober de expositie van de schildergroep Wijktuin Achterveld/Groenvliet in de Oase. De groep exposeert een variëteit aan werk. De expositie duurt tot eind mei 2020. De doeken hangen in diverse lokalen en zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van het wijkservicecentrum aan de Benschopperweg 342.

IJsselstein - Het Wijktuin Atelier wordt opgericht in mei 2018 als activiteit voor wijkbewoners en is inmiddels uitgegroeid tot een vaste schildergroep. De groep bestaat uit ongeveer tien personen. "Er kunnen maximaal twaalf mensen meedoen", vertelt Eddy.
Hij is vrijwilliger bij Pulse en samen met kunstschilder Joost richt hij de schildergroep op. Eddy neemt zelf ook deel aan de schilderbijeenkomsten. "Wij zijn een gevarieerde club mensen met en zonder 'rugzakje'. Een hechte groep. Het samenzijn is voor ons vaak belangrijker dan het schilderen zelf. Het gaat niet om het resultaat maar om de expressie. Doordat je je geest de vrije loop laat ontstaan de mooiste creaties." Het schilderen voelt soms bijna als een meditatie. Dit maakt de doeken erg persoonlijk. Soms komen er ook emoties en verhalen los bij de schilders. Dat resulteert dan regelmatig in mooie gesprekken. Deelnemer Martina: "Je kunt hier helemaal zijn wie je bent."
Stichting Pulse ondersteunt de schildergroep, bewonersgroep Achterveld/Groenvliet en een goede sponsor maakten het budgettair mogelijk dat de IJsselsteiners creatief bezig kunnen zijn. De schilderclub komt op donderdagmiddag vanaf 12.30 uur bij elkaar. Meestal wordt er in de wijktuin geschilderd, bij slecht weer en kou wijkt de groep uit naar het gebouw van Xperience. En soms zitten ze ook in het gebouwtje op de wijktuin. Muziek ontbreekt niet tijdens de schildersessies. "Meestal reggae", lacht Martina.
Ze schildert pas sinds ze deelneemt aan deze groep en haar werk krijgt veel lof. Zelf is ze hier nog het meest verbaasd over "Ik wist niet dat ik het in me had."

Schildergroep Wijktuin Achterveld Groenvliet exposeert van 4 oktober 2019 tot eind mei 2020 in de Oase aan de Benschopperweg 342 in IJsselstein. Belangstellenden zijn welkom tijdens openingstijden van het centrum. De schildergroep komt op donderdagmiddag bij elkaar in Wijktuin Achterveld Groenvliet aan de Achtersloot 23A. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van de Wijktuin: www.facebook.com/wijktuinachterveldgroenvliet of neem contact op via mail: wijktuinatelier@groentrefpunt.nl

Meer berichten