Geen ‘zwarte gaten’ door leegstaande panden in de binnenstad, maar mooie etalages. Net afgestudeerd Etaleur en Eventstylist Gerrie is blij met de kans die IJsselstein haar biedt. (Foto: G. de Bie)
Geen ‘zwarte gaten’ door leegstaande panden in de binnenstad, maar mooie etalages. Net afgestudeerd Etaleur en Eventstylist Gerrie is blij met de kans die IJsselstein haar biedt. (Foto: G. de Bie) (Foto: )

Geen leegstand te zien door oogstrelende etalages

Net als in andere steden heeft ook de IJsselsteinse binnenstad te maken met leegstaande panden in de winkelstraten. Maar dat betekent niet dat winkelend publiek tegen leegstand hoeft aan te kijken. Panden worden creatief in tijdelijk gebruik genomen; of de etalages worden smaakvol ingericht.

IJSSELSTEIN – Zaterdag werd de etalage van Utrechtsestraat 40 onthuld door Frits Mulder, vastgoedmanager leegstaande winkelpanden in de binnenstad, en pandeigenaar Cock van Delft. Gerrie de Bie, die net de opleiding Etaleur en Eventstyling heeft afgerond, kwam via haar netwerk in contact met Mulder en ontwierp een etalage naar het motto 'Ontmoet elkaar in IJsselstein'. Het resultaat is oogstrelend; een stijlvol en speels ontwerp dat de etalage een uitnodigende aanblik geeft. Voor Gerrie een mooie kans om praktijkervaring op te doen en voor de ondernemers van Brasserie de Kloostertuin, Brokking Vloerkledenspecialist, De Keuken van Tante Cake, EP: Schalkwijk, Janse Mode en Mulder Schoenmode om hun producten te laten etaleren, in samenwerking met Bohré Etalage Reclame en Onderhoudsbedrijf Veerwater.
Zo krijgt het winkelend publiek in een oogopslag te zien wat de binnenstad te bieden heeft. Gerrie zet zich graag in om de binnenstad nog levendiger te maken.

Meer berichten