Tijd voor een warming-up op de Overtoom, zodat de leerlingen daarna konden gaan 'ploggen'. (Foto: Cals College)
Tijd voor een warming-up op de Overtoom, zodat de leerlingen daarna konden gaan 'ploggen'. (Foto: Cals College) (Foto: Cals College)

Ook Cals strijdt tegen zwerfafval

IJsselstein - Brugklasleerlingen van het Cals College gingen afgelopen dagen de strijd aan met het zwerfafval in IJsselstein.

Dit alles in het kader van de verbindingsdagen die de docenten Yara Plasman en Rene Weerdenburg organiseerden voor de brugklasleerlingen van vmbo-kader.

Tijdens deze dagen strijden de brugklassen niet alleen tegen elkaar, maar pakken ze tegelijkertijd het zwerfafval in IJsselstein aan. afgelopen woensdag kregen de leerlingen in de ochtend workshops van Marie-José de Zeeuw en Alex van Eck, twee bekende IJsselsteiners die beiden op de Duurzaam 100 lijst zijn terug te vinden. Geïnspireerd door de workshops in de ochtend, gingen de leerlingen in de middag met verschillende acties aan de slag.

De leerlingen hebben broodzakken versierd, zwerfafval in de buurt opgeruimd, actieposters gemaakt, inspirerende vlogs en foto's gemaakt en overtuigende columns geschreven.

Na een succesvolle dag waren de leerlingen op donderdag 10 oktober welkom in de raadszaal van Het gemeentehuis, waar ze werden toegesproken door wethouder Peter Bekker. Daarna was het onder leiding van Erik Wierstra tijd voor een warming-up, zodat de leerlingen daarna konden gaan ploggen. Plogging is een Zweedse trend waarbij je al joggend afval ophaalt.

De leerlingen hebben 21 zakken afval verzameld in de binnenstad, Zenderpark, podium en het industriegebied. ''Voor zowel de gemeente IJsselstein als het Cals College waren het succesvolle dagen, waarbij ze zich meer verbonden voelen met elkaar en met het milieu.''
 

Meer berichten