De jury kwam voor het fotomoment bijeen op een wel zeer verrassende plek: bovenin de kroon van de renaissance Pasqualini-toren van de Oude Sint-Nicolaaskerk, op 60 meter hoog.
De jury kwam voor het fotomoment bijeen op een wel zeer verrassende plek: bovenin de kroon van de renaissance Pasqualini-toren van de Oude Sint-Nicolaaskerk, op 60 meter hoog. (Foto: Dennis van Vliet)

'Verrassend IJsselstein' wordt hoofdthema 12e fotowedstrijd

Woensdag 30 oktober gaat de 12e editie van de 'Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein' van start. Het thema is: Verrassend IJsselstein. Uniek aan deze editie is dat er ook een subthema is, te weten: Mobiliteit.

IJsselstein - Volgens organisator Martin Planken kijkt de jury er nu al naar uit om alle inzendingen te jureren: "IJsselstein is een parel in het Groene Hart en blijft je verrassen. Wat betreft het thema 'Verrassend IJsselstein' zien de juryleden, hoe kan het ook anders, graag verrassende foto's binnenkomen. Maak bijvoorbeeld een verrassend 'stadsportret'. Die kan de schoonheid van de stad, inclusief haar inwoners en bezoekers, op creatieve wijze onthullen. Daarin mag de stad en desgewenst ook de mens zelf figureren."

Kansen en uitdagingen

Een subthema is uniek in de historie van de fotowedstrijd. In samenwerking met de gemeente IJsselstein is het subthema 'Mobiliteit' gelanceerd. Planken: "Kan jij met een - herkenbaar - beeld tonen waar de kansen en uitdagingen in onze stad liggen voor de mobiliteit van nu en de toekomst? Wij zijn benieuwd naar jouw creativiteit!"

Nog een overweging: We leven in een tijdperk van sociale media en selfies. We zijn sociale wezens en laten in groten getale aan anderen zien: hier ben ik aan het genieten, dit ben ik. Vaak zetten we ons zelf op de foto. Martin Planken: "Je zou je camera bij wijze van spreken nog wat vaker om kunnen draaien. Zet jouw omgeving bijvoorbeeld op de foto terwijl je onderweg bent vanuit huis naar school, je werk of je club. Of tijdens het winkelen, relaxend met een hapje of drankje, het sporten, terwijl je met je hobby bezig bent of tijdens je werk."

De jury

De jury bestaat uit voorzitter burgemeester Patrick van Domburg, Bart Rietveld, Bernadet de Prins, Bert Murk, George Terberg, Marieke Gaymans, Mark van der Zouw, Peter Vos en Martin Planken. Bij de technische beoordeling wordt onder andere gekeken naar compositie, perspectief, licht en kleur. Bij de meer artistieke beoordeling wordt mede gekeken naar originaliteit, creativiteit, sfeer en verbeeldingskracht. Te winnen valt onder andere een rondvlucht boven IJsselstein en een splinternieuwe Cortina fiets van 600 euro, aangeboden door Van Ekeris tweewielers.

Fotowedstrijd IJsselstein ontstond in 2003 uit enthousiasme voor al het moois dat IJsselstein te bieden heeft. Voor alle informatie over deelname aan de 12e editie:

www.fotowedstrijdijsselstein.nl

Meer berichten