Vorige week dinsdag ontving wethouder Bernd Roks het certificaat dementievriendelijke gemeente van Samen dementievriendelijk. ''We zijn er trots op!'' (Ingezonden foto)
Vorige week dinsdag ontving wethouder Bernd Roks het certificaat dementievriendelijke gemeente van Samen dementievriendelijk. ''We zijn er trots op!'' (Ingezonden foto) (Foto: )

Ook gemeente IJsselstein nu dementievriendelijk

De gemeente IJsselstein mag zich een dementievriendelijke gemeente noemen. Vorige week dinsdag ontving wethouder Bernd Roks het certificaat dementievriendelijke gemeente van Samen dementievriendelijk.

IJsselstein - Al veel organisaties in IJsselstein gingen de gemeente voor en hebben de training Omgaan met Dementie gevolgd, zoals medewerkers van supermarkten, woningbouwvereniging Provides, bibliotheek, brandweer, politie en huisartsenpraktijken in IJsselstein. Nu is ook de gemeente IJsselstein getraind. De medewerkers in het stadhuis hebben vaak de eerste contacten met inwoners via receptie, burgerzaken en telefonisch. Ook de medewerkers van Stadstoezicht zijn voor hun contacten op straat getraind.
Het certificaat werd uitgereikt door Marion van Hoof, vicevoorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Lekstroom en werkgroeplid.
Wethouder Roks noemt het geweldig dat actieve inwoners, zoals de Projectgroep Dementievriendelijk IJsselstein, zich zo sterk inzetten voor een dementievriendelijke gemeente. ''Onze eigen medewerkers zijn nu ook getraind zodat zij inwoners met dementie kunnen herkennen en hen op de juiste manier tegemoet kunnen treden. We zijn er trots op!''

Meer berichten