Hoogvliet Supermarkten start samenwerking met SBB

Op donderdag 31 oktober ondertekenden Petra van der Vlist, adjunct-directeur HR bij Hoogvliet supermarkten, en Tina Boes, sectorunitmanager Handel bij SBB, een samenwerkingsovereenkomst over het werken aan de erkenning van excellent leerbedrijf. SBB is de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. 

Talentvolle medewerkers die graag door willen groeien krijgen bij Hoogvliet een kans om zich verder te ontwikkelen. Hoogvliet heeft een eigen, erkend opleidingshuis waar uiteenlopende mbo-, hbo- en AD-opleidingen worden aangeboden. Naast de talenten-opleidingsprogramma's biedt Hoogvliet ook diverse trainingen aan, zodat iedere medewerker zich optimaal kan ontwikkelen. Bijvoorbeeld op het gebied van leidinggeven, bedrijfshulpverlening of vakkennis.

Oprichter van de supermarktketen Leen Hoogvliet zag al dertig jaar geleden het enorme belang in van het goed opleiden van medewerkers en investeerde in diverse interne opleidingen. Medewerkers van Hoogvliet supermarkt kunnen kiezen uit een groot aantal opleidingen. Petra van der Vlist: "Hoogvliet biedt eigen bedrijfsopleidingen aan en daarnaast werken wij samen met lokale ROC's. Voor jongeren met ambitie is Hoogvliet een aantrekkelijke werkgever met veel doorgroeimogelijkheden. Dankzij de samenwerking met SBB kunnen we de kwaliteit van onze opleidingen naar een nog hoger niveau brengen."

Kwaliteit van opleiden

Hoogvliet hoopt dat stagiairs het naar hun zin hebben, zodat ze na hun stage of studie graag bij Hoogvliet willen blijven werken. Maar ook als de stagiair niet blijft, vindt Hoogvliet het belangrijk om hem of haar goed voor te bereiden op de toekomst. Met een effectief onboardingprogramma en een goed stagebeleid zorgt Hoogvliet ervoor dat de stagiair zo snel mogelijk betrokken is bij de organisatie. De samenwerking met SBB kan de kwaliteit van opleiden naar een nog hoger niveau brengen.

Meer berichten