Glutenvrije Piet mee met Sint naar IJsselstein

IJSSELSTEIN – Tijdens de intocht van Sint-Nicolaas loopt er in zijn gevolg op verzoek van de Nederlandse Coeliakie Vereniging ook een Glutenvrije Piet bij, herkenbaar aan zijn schort met logo en een 'I love glutenfree'-tasje.

In Nederland moeten ongeveer 10.000 kinderen om medische redenen een strikt levenslang glutenvrij dieet volgen, waardoor de intocht van Sint niet zo'n leuk feest is. De kinderen mogen de kruidnoten niet eten en highfiven met de Pieten mag ook niet, vanwege kruimels op de handschoenen.

In IJsselstein wil de organisatie dat elk kind onbezorgd sinterklaas kan vieren. Daarom deelt de glutenvrije Piet speciale pepernoten uit aan kinderen met een glutenintolerantie. Deze kinderen kunnen op de website van de NCV (www.glutenvrij.nl) een tekening of vlag downloaden en uitprinten, zodat ze herkenbaar zijn voor de Glutenvrije Piet, die de pepernoten vooraf met zorg heeft verpakt in kleine zakjes en apart heeft meegenomen, zodat er geen kruisbesmetting met het reguliere strooigoed ontstaat.

Meer berichten