Het zijn maar twee van de zevenhonderd mantelzorgers, die allemaal blij zijn met het mantelzorgcompliment. Een waardering voor hun soms jarenlange inzet van vele uren per week. (Foto: Bernard Brosi)
Het zijn maar twee van de zevenhonderd mantelzorgers, die allemaal blij zijn met het mantelzorgcompliment. Een waardering voor hun soms jarenlange inzet van vele uren per week. (Foto: Bernard Brosi) (Foto: )

Mantelzorgers zijn blij met gemeentelijke waardering

Ruim 700 mantelzorgers zijn begin deze maand gewaardeerd voor hun inzet met het Mantelzorgcompliment: een cadeaubon van honderd euro.

IJSSELSTEIN - In de gemeentelijke begroting was eerder sprake van het afschaffen of anders waarderen van de inzet van inwoners die vrijwillig meerdere uren per week zorgen voor een zieke partner of familielid of iemand die veel hulp nodig heeft. De grote opkomst op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg in het Fulcotheater laat zien dat de mantelzorg steeds omvangrijker wordt. Er werden ruim 700 mantelzorgwaarderingen uitgedeeld, terwijl er ook talrijke mantelzorgers zijn die (nog) niet komen of op een andere manier zorg verlenen.
Op zaterdag 9 november werden de mantelzorgers verwelkomd door Dafne Maaswinkel van het Steunpunt Mantelzorg en wethouder Roks. Daarna werden de mantelzorgers verwend met thee en lekkers, een ontspannend theaterprogramma, film en live muziek. Ook was er voldoende tijd voor gezellige en soms ontroerende ontmoetingen. Een waardering die niet mag verdwijnen volgens de politiek. Met als idee van de VVD: een IJsselsteinse bon, te besteden bij de IJsselsteinse ondernemers. "Goed voor de lokale economie.'

Meer berichten