Bij de flats aan De Baan kwam zelfs de politie een handje meehelpen en zette de schop in de grond voor het leuke initiatief van KlimaatNeutraal IJsselstein. (Foto: KNIJ)
Bij de flats aan De Baan kwam zelfs de politie een handje meehelpen en zette de schop in de grond voor het leuke initiatief van KlimaatNeutraal IJsselstein. (Foto: KNIJ) (Foto: )

Wachten op het voorjaar en bloeiende krokusharten

Dit voorjaar waren de eerste hartjes van bloeiende krokussen al op verschillende plekken te zien. De voorjaarsvrolijkheid van KlimaatNeutraal IJsselstein wordt verder uitgebreid. Nog meer krokusbolletjes zijn in hartvorm ingegraven op diverse plekken in het openbare groen.

IJSSELSTEIN - Astrid Vaartjes van Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) heeft een inwonersvoucher van 1000 euro aangevraagd bij de Provincie Utrecht, waarvan ze de biologische krokusbollen heeft gekocht. Met vrijwilligers van KNIJ ging ze op pad op de bollen in het openbaar groen te poten. Een leuk initiatief dat zelfs door de politie werd ondersteund: "Ze kwamen ons bij de flat aan De Baan spontaan helpen", vertelt Astrid. Ook bewoners kwamen geïnteresseerd kijken wat er voor hun deur gaande was. "Er waren vele positieve reacties, alleen duurt het nog een paar maanden voordat we van het zichtbare resultaat kunnen genieten." De krokussen zijn meer dan een fleurige voorjaarsbode. "Omdat de bloemen vroeg in het jaar bloeien, voorzien ze hommels en bijen die vroeg vliegen van voedsel. Er zijn - verrassing! - zeven grote harten in de grond 'verstopt' op diverse plaatsen waar veel fietsverkeer is. Heeft u ook een groen idee? Kijk dan op: www.klimaatneutraalijsselstein.nl.

Meer berichten