Foto: Monique Verstraten

Basisschool de Brug heeft nieuwe directie

IJsselstein - Na het vertrek van Tjepko de Boer is er sinds de herfstvakantie op de Brug in IJsselstein een kersvers directieteam actief. Met veel enthousiasme is Wendy Zweep sinds kort niet alleen directeur van basisschool de Pijler in IJsselstein maar ook van basisschool de Brug. Samen met Rick de Vos als nieuwe adjunct-directeur vormen zij het nieuwe directieteam.

Zowel Wendy Zweep als Rick de Vos zijn niet onbekend op de Brug. Wendy Zweep is ruim 4 jaar directeur van de Pijler in IJsselstein en werkte al nauw samen met de Brug. Beide scholen horen namelijk bij stichting Fluenta. Rick de Vos is al meer dan 4 jaar een bekend gezicht op de school als leerkracht van groep 7/8. Hij kent de school, de kinderen en ouders daardoor door en door.

Beide zijn trots op wat er allemaal al bereikt is op de Brug. De kinderen, ouders en collega's dragen samen zorg voor een duurzame, schone aarde: De Brug is een ECO-school. Door het inzetten op een Vreedzame School (sociaal emotionele methode) voelen de kinderen zich enorm verantwoordelijk en is er een fijne, veilige sfeer. De mediatoren lossen conflicten op en de speelplein coaches verzorgen activiteiten in de pauze op het plein. Kinderen hebben de behoefte om veel te bewegen. Op de Brug kiezen ze daarom voor het bewegend leren. Bewegen zorgt voor meer concentratie en meer plezier in het leren.

Deze kleinschaligheid zien Wendy en Rick als mooie kans. Hierdoor is er oog voor elk kind. Binnen de Brug kent iedereen elkaar en werken we veel samen. De kleuters kennen meester Rick van de bovenbouw en groep 8 maakt geregeld een grapje met juf Hannie van groep 1/2. De kinderen uit de bovenbouw leren de kinderen uit de onderbouw programmeren en helpen de kinderen uit groep 3/4 met lezen. Feesten als Sinterklaas, Kerst, Pasen, maandvieringen vieren we sfeervol samen in onze hal.

Mochten u kennis willen maken met de school neem dan gerust contact op met Wendy Zweep of Rick de Vos. De deuren van de Brug staan altijd open. Neem ook eens een kijkje op de website: www.debrugijsselstein.nl. Op de Facebook pagina van de Brug Ijsselstein komen regelmatig activiteiten voorbij die een mooi beeld schetsen van de school.

Meer berichten