Foto: Foto:
De IJsselsteinse Column

Ace of Space

Vrijdag was ik in Museum IJsselstein bij de presentatie van het kunstproject 'Ace of Space'; een korte film die volledig in IJsselstein is opgenomen door de kunstenaars Kasper Jacobs en Frank Koolen.

De titel is niet 'Age of Space' maar 'Ace of Space' met 'ace' in de betekenis van troefkaart. Het eindresultaat van tientallen uren filmen is een caleidoscoop van boeiende scènes zonder gesproken commentaar. Door geluidseffecten, beeldwisselingen en drone-opnamen ontstaat een meeslepende opeenvolging van dichtbij-veraf-beelden met gewone IJsselsteiners in de hoofdrol.

Roem heeft zijn grenzen, ook voor een columnist

Mijn alter ego ridder Roderick speelt een rol in dit filmproject, dat wellicht de doorbraak in mijn herfstbloei-acteurscarrière zou kunnen zijn als deze film een Gouden Kalf in de wacht sleept. Helaas ben ik door mijn ridderhelm alleen voor insiders herkenbaar aan mijn lichaamsomvang, maar dat terzijde. Ik heb als columnist toch al weinig te klagen over bekendheid. Schaars gekleed in een sauna in Soesterberg werd ik door een eveneens schaars geklede dame aangesproken over mijn stukjes in Zenderstreeknieuws. Jammer dat zij met haar man en ik met een vriendin was. Ik vroeg me wél af waardoor ze mij daar herkende; grondige inspectie van mijn profielfoto gaf geen duidelijkheid. Afgelopen vrijdag had ik een vergelijkbare ervaring in café De Punt. Met de laatste overgeblevenen van de premièreparty zat ik in gepaste dronkenschap ons succes te vieren, toen ik door een charmante dame werd gecomplimenteerd met mijn stukjes. Een geanimeerd gesprek volgde. Als dames uit eigen beweging naar jou toe komen hoef je niet te stuntelen met oneliners als 'Komt u hier vaker?'. De verschijning van haar boomlange vriend bekortte echter het gesprek. Roem heeft zijn grenzen.

Rinus Verweij

Meer berichten