De honderdjarige Alida van Soolingen-van der Graaf - met bloemen - als stralend middelpunt omringd door burgemeester Patrick van Domburg en enkele familieleden. (Foto: Rinus Verweij)
De honderdjarige Alida van Soolingen-van der Graaf - met bloemen - als stralend middelpunt omringd door burgemeester Patrick van Domburg en enkele familieleden. (Foto: Rinus Verweij) (Foto: Picasa)

Honderdjarige tante Alie geniet van het leven

"Gember eten. Fruit en noten is ook goed." Dat is ongeveer het recept dat volgens de donderdag 100 jaar geworden Alida van Soolingen-van der Graaf heeft bijgedragen aan het bereiken van haar hoge leeftijd.

IJSSELSTEIN - Tante Alie, zoals ze door haar familie genoemd wordt, oogt veel jonger dan ze is. Haar levendige lichtblauwe ogen kijken heldere de wereld in. Haar gehoor is nog prima, zodat ze het nieuws op radio en tv kan volgen. En wekelijks brengt ze een bezoekje aan De Lakei en Albert Heijn. De in Utrecht geboren en getogen Alida ging na de lagere school werken in een verbandfabriek. Ze kreeg jong verkering en stapte in 1942 in het huwelijksbootje. Een groot deel van de oorlogsjaren was Alie bedlegerig door tuberculose, wat haar niet belette om illegale blaadjes rond te brengen. Haar man, die ruim 40 jaar geleden overleed, had een goede baan als goud- en zilversmid bij de bekende firma Begeer, waar hij sieraden en herdenkingsplaquettes maakte. Het echtpaar bleef kinderloos, maar tot op de dag van vandaag geniet tante Alie met volle teugen van de bezoeken van haar neven en nichten. Ze woont al 21 jaar naar volle tevredenheid in haar appartement in Ewoudstaete, waar vorige week haar verjaardag werd gevierd.

Meer berichten