Het was zaterdag een komen en gaan van mensen die hun kerstboom met kluit kwamen brengen om in te graven voor een lange 'vakantie' tot december.(Foto: KlimaatNeutraal IJsselstein)
Het was zaterdag een komen en gaan van mensen die hun kerstboom met kluit kwamen brengen om in te graven voor een lange 'vakantie' tot december.(Foto: KlimaatNeutraal IJsselstein) (Foto: )

Kerstbomen 'overzomeren' rustig in de vrije natuur

Wie kiest voor een duurzame kerst begint vaak met een kerstboom met kluit. Een goede kluit, want dan maakt de boom kans om elf maanden te overleven tot het volgende kerstfeest.

IJSSELSTEIN - Omdat vorig jaar bij het initiatief van KlimaatNeutraal IJsselstein (KNIJ) bleek dat veel bomen een te kleine kluit hadden om in te graven – wat leidde tot teleurstelling en soms tranen bij kinderen – werden dit jaar door Intratuin 85 speciale kerstbomen ingekocht. Van die bomen werden er zaterdag een flink aantal naar een speciaal veld gebracht, waar ze met hulp van veertien vrijwilligers van KNIJ werden ingegraven en gelabeld met een aluminium plaatje. "Zo krijgen de eigenaars volgend jaar echt hun eigen boom terug. Maar dan wel een stukje groter", vertellen de vrijwilligers. De boomeigenaren hebben bewust gekozen voor deze bomen. "Er zijn zelfs mensen die hun boom een naam hebben gegeven. Geweldig." De bomen werden aangevoerd op kruiwagens, in auto's en met aanhangers. Ook veel kinderen hielpen mee. Zelfs tv-ploegen van het Jeugdjournaal en SBS6 kwamen kijken. "Er is al zoveel animo dat misschien alle Intratuinen deze bomen gaan verkopen."

Meer berichten