Dick Versluis zoals velen hem kennen: aan het werk in zijn atelier. Fotograaf Herbert Ziher volgde hem in maart tijdens het proces ‘Van klomp klei tot vogel’. (Foto: Herbert Ziher)
Dick Versluis zoals velen hem kennen: aan het werk in zijn atelier. Fotograaf Herbert Ziher volgde hem in maart tijdens het proces ‘Van klomp klei tot vogel’. (Foto: Herbert Ziher) (Foto: )

In herinnering: Dick Versluis

IJSSELSTEIN – De stad is een markante IJsselsteiner armer. Op 23 december overleed Dick Versluis. 'Wij zijn verbijsterd door de snelheid waarmee het leven door de dood werd ingehaald', stond op de rouwkaart van de familie. En dat voelt ook menig stadsgenoot.

Zoals Liefs-uit-IJsselstein.nl het verwoordde: 'Stadsgenoot, kunstenaar, levensgenieter, familieman, verteller, schipper, vriend van velen'. En enthousiaste initiatief- of deelnemer als er ook maar iets in IJsselstein werd georganiseerd of moest gebeuren. En nog zoveel meer. Dat Dick gemist zal worden bleek direct uit vele reacties op social media. Bij Eetbaar IJsselstein, waar hij regelmatig in de tuinen kwam en de vrijwilligers complimenteerde. 'Dank voor wat en wie je was', schrijft een ander. Een dichtregel van Fulco de Minstreel: 'Hij zei mij: ik word minstens honderd jaar, ik laat mij zo gauw niet kisten hoor! Maar hij vertrok nog voor het oude jaar, en wij moeten zonder hem door.' Of liefdevolle woorden van vrouw Berthe: 'Ik ga hem missen maar besef het nog niet'. Net als de stichting Roemeense Kinderhulp: 'Dick was een van de eerste kunstenaars die belangeloos werk aanbood voor onze benefietveiling. En zijn vogels verkochten goed'. Als stadsgids wist hij de mensen te boeien met zijn verhalen en hij hield van een praatje met iedereen. Echtgenote Caroline kijkt met haar zoon, schoondochter en hun kinderen terug: "We gaan verder, met mooie herinneringen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden