Twee leerlingen onthulden met een zelf ontworpen minirobot het logo van het samenwerkingsverband Sterk Techniek Onderwijs Regio Woerden-Montfoort-IJsselstein (STO WMIJ). (Foto: Lysette Verwegen)
Twee leerlingen onthulden met een zelf ontworpen minirobot het logo van het samenwerkingsverband Sterk Techniek Onderwijs Regio Woerden-Montfoort-IJsselstein (STO WMIJ). (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Scholen bundelen krachten in techniek

Met een feestje in de deelnemende scholen – het Cals College, het Wellantcollege in Montfoort en het Kalsbeek in Woerden – vond vorige week de officiële aftrap plaats van Sterk Techniek Onderwijs Regio Woerden-Montfoort-IJsselstein (STO WMIJ).

IJSSELSTEIN / REGIO – Met de aftrap vierde STO WMIJ de toekenning van drie miljoen subsidie van het ministerie van OCW om technisch onderwijs in de regio te versterken. Het samenwerkingsverband gaat zich de komende vier jaren inzetten om het techniekonderwijs op hun scholen nog verder te verbeteren, te werken aan de beeldvorming van techniekonderwijs en te werken aan de gezamenlijke opleiding van de leerlingen op school én in regionale bedrijven. De aanpak moet zorgen voor meer én beter opgeleide medewerkers in de techniek en voldoende vakmensen in de regio.

Bestuurders van het Cals College IJsselstein, Kalsbeek College, Minkema College, ROC Midden Nederland, MBO Rijnland, Wellantcollege Montfoort en Futura College én de Vrienden van de Techniek van het Cals College, Woerdens Techniek Talent en Bouwmensen Utrecht hebben in maart 2019 hun handtekening gezet onder de plannen om technisch onderwijs in de regio te versterken. Ook het betrokken bedrijfsleven ondersteunt actief het regiobelang van Sterk Techniekonderwijs.

Meer berichten