KBO-voorzitter Kees Duijvelaar gaat door de knieën om Dewi Satriasaputra in de bloemetjes te zetten. (Foto: Lysette Verwegen)
KBO-voorzitter Kees Duijvelaar gaat door de knieën om Dewi Satriasaputra in de bloemetjes te zetten. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Tien jaar Muzikale Notenmix

De Muzikale Notenmix stond deze week in het teken van feestmuziek, want de maandelijkse activiteit – bedacht door Dewi Satriasaputra – bestond tien jaar. En de populariteit groeit nog steeds.

IJSSELSTEIN – Initiatiefnemer Dewi (87) doet er bescheiden over, net als over alle andere activiteiten die ze bedacht, zoals: de mahjongclub, de beleggingsclub, linedance, uitjes, etentjes en meer. "Ik hou van muziek, maar was nieuwsgierig en wilde er meer van weten." En dat gaat bij Dewi altijd samen met gezelligheid. "Ik bedacht de Muzikale Notenmix om samen met anderen naar muziek te luisteren."In het begin bracht iedereen eigen muziek mee en werden wetenswaardigheden en muzieksmaken gedeeld. "Door de eerste docente Barbara Fortuin kwam ook de klassieke muziek in beeld. "Daar heb ik zoveel van geleerd en het is prachtige muziek om te horen." Dewi wil er niets van horen dat het haar Muzikale Notenmix is. "Ik heb het samen met Paul Pilgrim bedacht en in het begin ben ik bij de organisatie steeds door anderen geholpen."

Inmiddels heeft Tineke van Merm van seniorenbond KBO de organisatie overgenomen omdat het Dewi wat teveel wordt. "Maar haar inbreng is er nog steeds; ze heeft ook zelf voor de docenten gezorgd", aldus Tineke. Tegenwoordig leidt docent Alice van Rossem de Muzikale Notenmix. "Ik kan nu over muziek meepraten en ik leer nog steeds", vertelt Dewi. Klassieke muziekliefhebbers Tineke en KBO-voorzitter Kees Duijvelaar beamen dat. "Alice vertelt zoveel details over de muziek, bijvoorbeeld over de castagnetten in de opera Carmen, of de verbinding tussen onze bekende sinterklaasliedjes en klassieke stukken. Het is verrassend, educatief en een feest van herkenning. Dat klassieke muziek saai is gaat absoluut niet op! Dat blijkt ook wel uit het groeiend aantal deelnemers aan de activiteit in De Oase. Het is een verrijking van je kennis en ontwikkeling."

Verdieping

Op verzoek van Dewi neemt de KBO de organisatie van de activiteit ter hand, omdat het haar teveel wordt. En die ondersteuning verricht de KBO graag. "De Muzikale Notenmix is een uitstekende aanvulling van ons activiteitenpakket", vertelt Duijvelaar. "Niet iedereen houdt van fietsactiviteiten, bingo of lezingen. Dit is echt een verdiepingsactiviteit en voorziet in zo'n grote behoefte dat vanaf volgende maand een grotere zaal in De Oase nodig is." De belangstelling zal volgens hem ook doorzetten. "Zeker bij de generatie 'boomers' die op komst is." En daarmee bedoelt hij ook deelnemers die geen lid zijn van de KBO. "Want de Muzikale Notenmix is er - zoals altijd al was - voor iedereen." Nadat Dewi in de bloemetjes is gezet is het tijd voor de muziek. "Heel toepasselijk: feestmuziek", aldus docente Alice. En dat wordt ingezet met composities van Händel, Purcell en zelfs met een uitbundige compositie - met trompetten en pauken - van Bach. Kijk voor de Muzikale Notenmix op http://ijsselstein.kboprovincieutrecht.nl.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden