Wethouder Peter Bekker leest voor in de bibliotheek

IJsselstein - Wethouder Peter Bekker woensdagochtend 22 januari speciaal voor het Nationaal Voorleesontbijt naar de Bibliotheek IJsselstein. Hij leest voor uit het Prentenboek van het Jaar, 'Moppereend'. Daarmee opent hij de Nationale Voorleesdagen 2020.

Het Voorleesontbijt is van 10.00 - 11.00 uur. Alle peuters en hun begeleiders zijn van harte welkom om te komen luisteren naar het verhaal, met een liedje en een spelletje. Daarna is het tijd voor een lekker en gezond hapje en drankje.

In de Bibliotheek vinden ouders volop (voorlees)boeken die passen bij de belevingswereld van hun kind. Voor kinderen is het lidmaatschap van de Bibliotheek helemaal gratis. Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen kinderen t/m 5 jaar die (gratis) lid worden van de Bibliotheek Lek & IJssel de Eend uit het verhaal als vingerpopje cadeau. Van 22 januari tot en met 1 februari, zo lang de voorraad strekt.

Nationale Voorleesdagen 2020

Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020 vinden voor de 17e keer De Nationale Voorleesdagen plaats, met allerlei voorleesactiviteiten bij de Bibliotheek. Centraal staan het Prentenboek van het Jaar 'Moppereend'.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling: zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren ze hoe een zin is opgebouwd en worden hun woordenschat én taalbegrip groter.

Kijk voor meer informatie en alle voorleesactiviteiten op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleesdagen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Meest gelezen

Fruit plukken 16/9
 

Meeste reacties

Het Oude Normaal 1 2/9