Foto:

Cals exposeert werk over pesten in Pantalone

IJsselstein - De nieuwe voorstelling Pestival van Theaterstichting Kwibus beleefde op vrijdag 17 januari haar première in Theater Pantalone. Voorafgaand werd door de rector van het Cals College, Jeanette Warmels, de expositie rond het thema van de voorstelling geopend met prachtig werk van leerlingen van het Cals.

In de lessen beeldende vorming is er zowel individueel als in groepsverband gewerkt aan de tentoongestelde kunstwerken. Om tot goede visuele ideeën te komen is er door de leerlingen onderzoek gedaan, waarbij zowel 2D, 3D, audio als video aan te pas kwamen.

Om hun werk te laten leven, hebben de leerlingen onder begeleiding van docenten en experts van buitenaf gesprekken gevoerd over het onderwerp pesten. Voor sommigen was dit confronterend, maar tegelijk ook een opluchting. Het resulteerde in meer begrip voor elkaar en in mooie werken.

Warmels laat weten ontzettend trots te zijn op haar exposerende leerlingen en de samenwerking met Theater Pantalone: "Als school willen we midden in de gemeenschap staan. Dat onze leerlingen al in een vroeg stadium bij de voorbereidingen van Pestival betrokken werden, vinden we dan ook een hele eer." Ook de leerlingen vinden het speciaal dat ze mogen exposeren. "We hebben met een paar klasgenoten zelf de ruimte in mogen richten! Het komt niet vaak voor dat jouw werk ook door mensen van buiten school gezien kan worden," zegt Amy uit de brugklas enthousiast.

Het thema pesten is onverminderd actueel. Dat maakt de voorstelling, waar ook leerlingen van het Cals in meespelen, een aanrader voor jong en oud. Tot en met 2 februari speelt Kwibus in totaal zes keer de voorstelling over pesten, bewustwording en bewustzijn, hoe dit gedrag te stoppen en meer.

Meer werk van onze jonge bevlogen kunstenaars zien? U bent van harte welkom op de open dag van het Cals College op zaterdag 1 februari van 10:00 tot 13:00 uur!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Meest gelezen

Fruit plukken 16/9
 

Meeste reacties

Het Oude Normaal 1 2/9