Ivon Vrolijk, Hans Lappee en George Otten zijn blij dat naast de fruitbomencollectie ook de hazelaarcollectie nu in beeld is gebracht: digitaal en met een bord op sportpark IJsseloever. (Foto: KNIJ)
Ivon Vrolijk, Hans Lappee en George Otten zijn blij dat naast de fruitbomencollectie ook de hazelaarcollectie nu in beeld is gebracht: digitaal en met een bord op sportpark IJsseloever. (Foto: KNIJ) (Foto: )

Ontdek alle hazelaars langs de Hazelaarroute

De grootste openbare fruitbomencollectie werd op initiatief van Klimaatneutraal IJsselstein met vrijwilligers en professionals al eerder in kaart gebracht en vastgelegd in een Geografisch Informatie Systeem (GIS). Ook de hazelaarcollectie is sinds kort vastgelegd in een Hazelaarroute.

IJSSELSTEIN – Het informatiebord over de Hazelaarroute op sportpark IJsseloever werd geopend door Ivon Vrolijk van Klimaatneutraal IJsselstein, met Hans Lappee en George Otten. Het bord toont waar de hazelarencollectie is te vinden, welke soorten hazelaars er zijn, aangevuld met informatie over het ontstaan van de collectie.
Door heel de stad staan in het openbaar groen niet alleen fruitbomen – te vinden via de website klimaatneutraalijsselstein.nl/fruitkaart - maar ook diverse soorten hazelaars in de woonwijken. Naast het hockeyveld op IJsseloever is de collectie - die bij aanleg van het sportpark deels verdween - weer aangevuld met meer dan 30 verschillende soorten hazelaars. Landschapsarchitect George Otten ondersteunde Klimaatneutraal IJsselstein met zijn speurtocht naar hazelaars en de officiële Latijnse namen. RMN heeft de nieuwe hazelarencollectie opgenomen in het digitale systeem, zodat het ook voor de toekomst duidelijk is waar de bomen staan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Meest gelezen

Fruit plukken 16/9
 

Meeste reacties

Het Oude Normaal 1 2/9