Foto: Foto:
De IJsselsteinse Column

5G!

De letter G heeft al vele jaren magische betekenis, in meerdere opzichten. Toen seks nog geen taboe was genoot de 'G-spot' grote belangstelling.

Dit betreft een blijkbaar moeilijk te traceren onderdeel van het vrouwelijk lichaam, dat bij correcte detectie en stimulatie tot spectaculaire intensivering van het liefdesleven kan leiden; reden voor culturen waar liefde door godsdienstwaanzin is verdrongen om er het mes in te zetten. En er is 2G tot en met 4G - verschillende generaties mobiele netwerken - maar ook de G7; een soort Rotary van industriële grootmachten waar Nederland graag bij zou horen.

De G van G-spot, G-kracht, grootmachten en netwerk

En dan zijn er nog de 3 G's, de peilers van de Amerikaanse samenleving: Geld, Geweren en Godsdienst. Maar nú gaat het over 5G, en het is ernstig! Zelfs zó ernstig, dat ons gemeentebestuur het nodig vond om een voorlichtingsbijeenkomst te organiseren waarin ongeruste IJsselsteiners vernamen dat de gezondheidsrisico's bij de invoering van het 5G netwerk wel meevallen.

Jemig, ik wist niet dat het zó erg was! Ik weet niet wat ú denkt, maar zelf word ik pas écht bang als de overheid geruststellende bijeenkomsten gaat organiseren. Nu moet ik toegeven dat ik bij 5G eerst aan iets heel anders dacht dan internetverbindingen. In de luchtvaart is het aantal G waaraan je wordt blootgesteld het veelvoud van het eigen lichaamsgewicht door centrifugaalkracht bij een scherpe bocht omhoog. In een achtbaan kun je blootgesteld worden aan 3G; een straaljagerpiloot kan maximaal 9G verdragen. 5G is dus best heftig zou je denken, maar 'gelukkig', het betreft hier alleen de grotere sterkte van het door een antenne uitgezonden signaal, waardoor de straling zou kunnen toenemen. Goed, maar vooralsnog laat ik 'gelukkig' toch maar even tussen aanhalingstekens staan...

Rinus Verweij

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden