Kandidaten van ronde 2 bij de prijsuitreiking. Van links naar rechts: Finn, Jewel, Nienke, presentator Riëtte en de juryleden
Kandidaten van ronde 2 bij de prijsuitreiking. Van links naar rechts: Finn, Jewel, Nienke, presentator Riëtte en de juryleden

Anne en Jewel winnen IJsselsteinse Voorleeswedstrijd

IJsselstein - Anne van Eijk van Basisschool De Ark en Jewel Balfoort van de Fatimaschool hebben donderdag 13 februari in Theater Pantalone de IJsselsteinse Voorleeswedstrijd gewonnen.

Aan deze voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel, deden zeven schoolkampioenen mee. De twee winnaars gaan door naar de regiofinale.

De wedstrijd werd gehouden in twee rondes. Iedere ronde leverde een winnaar op en beide winnaars gaan door naar de regiofinale.

De schoolkampioenen werden door presentator Riëtte van Lint naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

De jury, bestaande uit Anneke van der Kroef en Harriët Joore-Gerrits, had de moeilijke taak uit de voorleeskanjers per ronde een winnaar aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Winnaar Anne las in de eerste ronde voor uit het boek 'Ik wou dat ik anders was' van Paul Biegel. De jury vond dat ze een leuk fragment had uitgekozen. De emotie was goed op haar gezicht te zien tijdens het voorlezen. Ze legde precies de juiste accenten.

Winnaar Jewel nam in de tweede ronde iedereen helemaal mee in het verhaal 'Oorlogsgeheimen' van Jacques Vriens. "Jewel wisselde mooi met haar stem. Hard en zacht praten als het nodig was. Het was fijn dat ze na het voorlezen nog even zei hoe het verhaal af liep", aldus de jury.

Op donderdag 19 maart verdedigen Anne en Jewel de IJsselsteinse eer in de regiofinale in Vianen.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden