Met een lach en een traan lieten leden van Boortje 11, bij hun praalwagen in de loods, voor een aantal Apeluiers de zon alvast een beetje schijnen. (Foto: Lysette Verwegen)
Met een lach en een traan lieten leden van Boortje 11, bij hun praalwagen in de loods, voor een aantal Apeluiers de zon alvast een beetje schijnen. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Boortje 11 laat in ieders hart tóch de zon schijnen

Boortje 11 Doet dit jaar voor de twintigste keer mee aan de carnavalsoptocht. Maar ditmaal met een dubbel gevoel. De club werd in november geconfronteerd met het totaal onverwacht overlijden van medelid Marco de Jong.

IJSSELSTEIN – Marco was vele jaren betrokken bij de club, waaronder een aantal jaren als voorzitter. "Zijn overlijden sloeg in als een bom en we hebben getwijfeld over deelname aan de optocht dit jaar", vertelt Jan Huberts. Maar Marco zou dit nooit gewild hebben. "Dus hebben we het oorspronkelijke thema geschrapt en vervangen door het lied 'Laat de zon in je hart' van zanger René Schuurmans, waarmee we afscheid namen van Marco." Om het carnaval vast in te zetten, zoals eerdere jaren, werden afgelopen zaterdag aan genomineerde Apeluiers gele strandballen uitgedeeld met het zonnige thema. "We zijn er dus toch bij dit jaar, maar de lach zal regelmatig vermengd worden met een traan. Twee van onze leden, familie van Marco, lopen niet mee, maar komen wel kijken, zodat we samen een mooi eerbetoon kunnen brengen in de optocht en op de Plaats. Op die plek hebben we overigens nog wel iets moois in petto, maar wat dat is, dat is nog geheim. In elk geval is Marco er in onze gedachten gewoon bij."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden