Logo zenderstreeknieuws.nl


De scholen zijn blij met de cheques die door vader Jaap (links) en zoon Dennis (rechts) Schimmel werden uitgereikt .FOTO: Lysette Verwegen
De scholen zijn blij met de cheques die door vader Jaap (links) en zoon Dennis (rechts) Schimmel werden uitgereikt .FOTO: Lysette Verwegen

Zakken vol muntjes voor Schoolreisactie

IJsselstein - Een tiental afgevaardigden van IJsselsteinse basisscholen waren aanwezig in Fulcotheater voor de afsluiting van Schoolreisactie van Plus J. Schimmel.

De spaaractie leverde de scholen – afhankelijk van het aantal muntjes dat de leerlingen samen hadden gespaard – een mooie cheque op. De kinderen waren fanatiek. "Er was zelfs een onderlinge competitie in de klassen", aldus een leerkracht. "En vrienden en kennissen spaarden mee voor de kinderen, want niet iedereen woont in de buurt van de Plus", vertelt een lid van de ouderraad. "De spaaractie was ook op de schoolpleinen regelmatig onderwerp van gesprek."
Vader en zoon Schimmel herkennen de reacties. "Dat was ook zo tijdens een eerdere voetbalplaatjesactie. Toen was er ook een leuke sfeer onder de ouders en werden er veel contacten gelegd op het schoolplein."
Maar de 'winnaars' van de schoolreisactie zijn de kinderen, want tegenover de muntjes die ze bij elkaar hebben gespaard staat een cheque: voor een schoolreisje of – op Daltonschool de Tandem – extra activiteiten tijdens het jubileumfeest dit jaar.
Er werden zakken vol muntjes geteld en ingeleverd bij Plus J. Schimmel. Het leverde basisscholen De Opstap, De Brug, Ark van Noach, De Ark, Torenuil, Agnesschool, Paulusschool, De Overkant, De Pijler Groenvliet en Het Baken cheques op variërend van 290 tot 2285 euro. "Graag volgend jaar weer", aldus de scholen.

Reageer als eerste
Meer berichten