Foto:
De IJsselsteinse Column

Corona

Wat een gedoe allemaal. Coronapaniek alom. Groninger corpsstudenten zijn met zijn honderden op wintersport geweest naar de Dolomieten en een héle dag eerder teruggekomen. Dan moet het wel héél erg zijn.

En ja hoor: er waren er maar liefst vier met hoofdpijn en braakneigingen, dus die zijn meteen uitgebreid getest. De anderen bereiden zich alvast voor op langdurige quarantaine; in een straal van 30 kilometer rond Groningen is dus geen krat bier meer te krijgen.

Nou mensen, ik heb geruststellend nieuws: als voormalige corpsbal kan ik jullie verzekeren dat er pas reden voor ongerustheid is als corpsstudenten níét met hoofdpijn en braakneigingen van wintersport terugkomen. En geloof me: ik spreek uit ervaring.

Maar serieus: in IJsselstein is het virus ook al opgedoken. Nu moet ik wél iets bekennen: ik ben zelf jaren geleden al besmet geraakt met het coronavirus. Dit behoeft enige uitleg, zodat u niet nóg meer in paniek raakt. De corona is namelijk - naast het niet te versmaden gelijknamige biertje - mijn favoriete sigaar; afgekeken van Churchill. Ik vraag me overigens af wat er terecht is gekomen van dat warhoofd dat bijna twee jaar geleden bij de nationale dodenherdenking op de Dam met een tekstbord ‘Chuchill massamoordenaar’ stond te zwaaien, hopend op vervolging en daarmee gratis publiciteit. Nooit meer iets van gehoord.

Enfin, terug naar de huidige coronacrisis. We mogen niet meer zoenen, en zelfs handen geven is nu óók taboe. Afgelopen week zag ik de Duitse Frau Bundeskanzlerin Angela Merkel de hand uitsteken naar een collegapoliticus. De hand werd op islamitische wijze geweigerd. Niet vanwege het geloof, maar vanwege corona. Hebben die salafisten tóch nog hun zin. Zouden zij misschien achter die besmetting zitten?

Rinus Verweij

Meer berichten