Onkruidbestrijding door het Reinigingsbedrijf Midden Nederland met de milieuvriendelijke heetwater-methode, zonder chemische bestrijdingsmiddelen. (Foto: RMN)
Onkruidbestrijding door het Reinigingsbedrijf Midden Nederland met de milieuvriendelijke heetwater-methode, zonder chemische bestrijdingsmiddelen. (Foto: RMN) (Foto: )

RMN gaat onkruid aanpakken met heet water

Eind maart gaat het onkruidseizoen weer van start. RMN bestrijdt de ongewenste plantengroei op stoepen, parkeervakken en woonerven met heet water, een milieuvriendelijke methode.

IJsselstein - Om dit op zoveel mogelijk plekken te kunnen doen, verzoekt RMN inwoners hun auto tijdelijk ergens anders te parkeren, als ze zien dat de RMN-voertuigen in de straat aan het werk gaan. Het komt regelmatig voor dat parkeervakken door geparkeerde auto’s onbereikbaar zijn. Wegens de zachte winter start RMN dit jaar eerder met de bestrijding dan gebruikelijk. Het onkruidseizoen loopt globaal tot en met september.
RMN maakt gebruik van de milieuvriendelijke heetwatermethode en spuit hierbij een minimale hoeveelheid bijna kokend water op het onkruid. Het hete water vernietigt de celstructuur van het onkruid, waardoor de plant uitgeput raakt. Dankzij deze methode zijn er geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig en raakt het grondwater niet vervuild. Moeilijk bereikbare plaatsen, zoals onder bankjes en rond paaltjes, bestrijdt RMN handmatig met de heetwatermethode. Als er veel onkruid staat, is het soms nodig om het wel drie tot vier keer in de wijk te bestrijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden