Na een intensieve klopjacht door de politie en een Burgernetactie werd de 48-jarige IJsselsteiner door het arrestatieteam uit de moskee gehaald en afgevoerd. (Foto: Lysette Verwegen)
Na een intensieve klopjacht door de politie en een Burgernetactie werd de 48-jarige IJsselsteiner door het arrestatieteam uit de moskee gehaald en afgevoerd. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Steekpartij ontstond na aanhouding voor winkeldiefstal

Twee medewerkers van de Plus aan de Panoven zijn zaterdag neergestoken door een winkeldief die zich verzette tegen zijn aanhouding. Met de inzet van veel politie, een politiehelikopter en een Burgernetactie werd de dader korte tijd later in de moskee aangehouden.

IJSSELSTEIN – De steekpartij vond rond het middaguur plaats, nadat de winkeldief door de twee medewerkers was meegenomen naar een aparte ruimte in afwachting van de politie. Tijdens een ontsnappingspoging stak de dader in op de twee medewerkers, waarbij een levensgevaarlijke situatie ontstond. Terwijl de twee Plus-medewerkers met spoed naar het ziekenhuis werden vervoerd, werd de moskee aan het Finlandpad door het arrestatieteam omsingeld, nadat moskeegangers de politie hadden getipt dat de verdachte man de moskee was ingevlucht. Het bleek een 48-jarige IJsselsteiner te zijn die al eerder bij de Plus op diefstal was betrapt. Op de vlucht heeft de man kans gezien van kleding te wisselen; de politie is nog op zoek naar de kleding die de man tijdens de overval droeg. Met de medewerkers gaat het naar omstandigheden redelijk; zij werden onder meer behandeld voor een klaplong, doorgesneden pezen en bloedingen.

Meer berichten