In de supermarkten waren de schappen met pasta, toiletpapier en hygiëneartikelen binnen de kortste keren leeg. Ook houdbare producten werden massaal gehamsterd.  (Foto: Lysette Verwegen)
In de supermarkten waren de schappen met pasta, toiletpapier en hygiëneartikelen binnen de kortste keren leeg. Ook houdbare producten werden massaal gehamsterd. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Er is meer dan genoeg: hamsteren is niet nodig

Alle supermarkten boden vorige week een onwerkelijk beeld met de vele lege schappen. Na de maatregelen die premier Rutte aankondigde, ontstond er een run op boodschappen.

IJSSELSTEIN – De berichtgeving rond het coronavirus wakkerde bij veel mensen de hamsterwoede aan. Als vrolijk gevolg waren de grappen op social media over het hamsteren van toiletpapier als eerste levensbehoefte niet van de lucht. De supermarkten draaiden een topomzet. “Maar alleen nu, want we hopen dat de hamsterwoede afneemt. De meeste klanten hebben voorlopig genoeg in huis”, vertelt een van de bedrijfsleiders. Hamsteren is volgens hem niet nodig: “Er is voldoende voorraad.” Al wordt het voor elke keten een logistieke uitdaging om de schappen gevuld te krijgen. “We hebben te maken met grotere drukte dan met kerst, maar niet met de personele bezetting die daar bij hoort om alles aan te vullen.” Als tijdelijke maatregel geldt voor enkele producten een maximum per klant.
Inmiddels zijn ook bij drogisterijketens maatregelen genomen en zijn pijnstillers uitsluitend aan de kassa te verkrijgen. Ook apotheken geven beperkt pijnstillers per klant uit en de receptmedicatie wordt in de gebruikelijke hoeveelheden aan de klant verstrekt.

Meer berichten