Vriendinnen Nienke en Megan kregen van de vrijwilligers en dierenarts een ritje met de dierenambulance en een rondleiding in het asiel aangeboden als dank voor hun cheque. (Foto: Lysette Verwegen)
Vriendinnen Nienke en Megan kregen van de vrijwilligers en dierenarts een ritje met de dierenambulance en een rondleiding in het asiel aangeboden als dank voor hun cheque. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Twee vriendinnen winnen voor de dierenambulance

Nienke (11) en Megan (10) zijn al van jongs af aan beste vriendinnen. Hun meest recente plannetje samen: meedoen aan het tv-programma de Beste Vrienden Quiz van de NTR, waar ze een cheque wonnen voor de Dierenambulance.

IJSSELSTEIN – De afleveringen zijn te zien op 30 en 31 maart en 1, 2 en 3 april om 17.45 uur op NPO3, maar hun prijs – inclusief 120 euro voor de IJsselsteinse Dierenambulance – is al binnen. En daar werden dierenarts Ko Schoenmakers en vrijwilligers Huub Griffijn en coördinator Ben van Maurik vorige week blij mee gemaakt. Als dank voor hun inzet – de meiden moesten spelletjes doen en vragen beantwoorden - kregen de vriendinnen een rondleiding door het dierenasiel en een ritje met de dierenambulance aangeboden.
“Ze hadden bijna gewonnen”, vertelt hun moeder trots. “Maar het winnende team jongens had de meiden voor de laatste uitzending – tegen de regels in – zo geïntimideerd, dat ze wat van slag waren.” Toch zijn de vriendinnen blij met de cheque van 120 euro: “We houden van dieren en vinden het erg als er iets met een dier gebeurt en als dat dier dan blijft liggen en dood gaat. We zijn blij dat er een dierenambulance is in IJsselstein en daarom kozen we de dierenambulance als goed doel.”

Meer berichten