Karmac Bibliotheek komt bij u langs met boeken

Lopik / Benschop - Ook de twee bibliotheekvestigingen van Karmac Bibliotheek in  Lopik en Benschop zijn gesloten. Toch is het mogelijk om boeken te lenen, in elk geval zolang er nog geen verbod is om naar buiten te gaan. Hoe?

Karmac meldt:

Via www.karmacbibliotheek.nl kunt u de catalogus bezoeken en daar boeken reserveren. Aangezien wij nu minder mobiel zijn, kunnen nu alleen boeken uit de eigen gemeente worden geleend, bij voorkeur in de plaats waar u woont.

Onze medewerkers zullen hierna telefonisch contact met u opnemen, waarna het boek bij u wordt thuisgebracht door ons personeel of in uitzonderingsgevallen op een afgesproken tijd in de bibliotheek kan worden opgehaald. Afhankelijk van vraag en aanbod en inzetbaarheid personeel zullen wij dit zo lang en veel mogelijk gaan doen.
Wij zullen de boeken op uw pas zetten en de leentermijn op minimaal 6 weken.
Wilt u boeken alleen inleveren, dan is dit helaas niet mogelijk. Zoals eerder vermeld zijn de uitleentermijnen verlengd en willen wij ons richten op het uitlenen van boeken.


Wij willen u ook vragen om boeken bij ouderen te krijgen en bij leden die minder mobiel zijn. U kunt via hun pas de boeken aanvragen.

Vindt u het makkelijker om een boek door te geven per mail, dat kan ook. U kunt dan een of meerdere boeken doorgeven via bijv. bibliotheekmonnickendam@karmac.nl, bibliotheeklopik@karmac.nl of bibliotheekLienden@karmac.nl


Leden die een boek hebben aangevraagd of gereserveerd, voordat de bibliotheken werden gesloten op 16 maart, zullen wij gaan benaderen om er toch voor te zorgen dat zij deze boeken kunnen lezen.


Wij zullen bijvoorbeeld boeken in een tas voor uw deur neerleggen en dan aanbellen na telefonisch contact. Na uw email of reservering zullen wij contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.Heeft u vragen, dan kunt u mailen naar uw bibliotheek of kbs@karmac.nl

Meer berichten