Foto:

Ook deelnemers Zender Express zitten thuis

IJsselstein / Lopik - De uitjes van de Zender Express zijn sinds 11 maart niet meer doorgegaan in verband met de Corona. Hierdoor hebben de ouderen, die zich opgegeven hadden, hun uitstapje gemist.

In maart stonden nog in de planning onder andere diverse musea, uit eten, een kaasboerderij bezoeken, naar de Matthäus aan de Maas, uitzending bijwonen van MAX, een aantal voorstellingen in het Fulcotheater en meer.

Helaas, het ging allemaal niet door. ''Ook het programma voor april, waar al een groot aantal deelnemers zich voor hadden opgegeven, hebben we moeten afbellen. Nu maar hopen dat we een programmaboekje voor juni kunnen gaan maken en dat dan het isolement van de ouderen weer een beetje op geheven kan gaan worden.''

Ook na 6 april zijn er voorlopig nog geen reisjes. 

Wat de Zender Express nog wel doen voor de ouderen uit IJsselstein. ''We hebben ons bij Pulse aangemeld. Daar hebben wij te kennen gegeven dat we uiteraard bereid zijn om, waar mogelijk, hulp te verlenen. We werden al direct gebeld of we een rit willen maken naar het ziekenhuis met onze bus. Dan kan de minimale afstand van anderhalve meter goed gehandhaafd worden tijdens het transport.''

De vrijwilligers van de Zender Express IJsselstein / Lopik wensen iedereen in deze moeilijke tijden het beste en hopen dat zij vanaf juni weer mee kunnen helpen bij het bestrijden van eenzaamheid.

Meer berichten