Coronaregels: óók voor jongeren

De richtlijnen zijn duidelijk: zoveel mogelijk thuisblijven, geen handen schudden, minimaal anderhalve meter afstand houden van elkaar. Bij groepen van drie of meer personen die geen afstand houden wordt gehandhaafd. Toch zijn er jongeren die deze coronamaatregelen aan hun laars lappen.

IJSSELSTEIN – Na klachten van omwonenden surveilleren boa’s en politie regelmatig langs plekken waar jongeren ondanks de maatregelen samenkomen en er soms zelfs een spelletje van maken, zonder erbij stil te staan dat ze niet onaantastbaar zijn en elkaar en anderen, zoals (groot)ouders, kunnen besmetten met het coronavirus. Sinds de meldingen van omwonenden is het toezicht verscherpt. De handhavers maken er geen spelletje van: er worden direct boetes uitgeschreven tot 400 euro.
Een omwonende vraagt zich af waar de verantwoordelijkheid van de ouders is: “Weten ze wel wat hun kinderen doen op straat? En dat handhavers worden uitgescholden is helemaal het toppunt. Het coronavirus is niets om stoer over te doen of makkelijk mee om te gaan.” Hij doet ook een beroep op ouders van jonge kinderen: “In sommige speeltuintjes zie je kleine kinderen in groepjes spelen zonder toezicht.” Ook de burgemeester is duidelijk: "Wie niet horen wil moet voelen: met een hoge boete."

Meer berichten