Logo zenderstreeknieuws.nl


Merit Maakt Mee

Voor wie?

Voor wie doe jij het eigenlijk? Laatst sprak ik met mijn manager, zij vertelde me over een campagne die Sire ooit heeft gevoerd. Een week voor de campagne startte lanceerden ze de website van een nepbedrijf, 'The Good Life Agency'. Hier kon je onder andere extra 'likes' en vrienden kopen voor op Facebook, of bijvoorbeeld een dikke auto huren voor een evenement.

In de media ontstond heel wat ophef, wat een bedrijf was dit en welke mensen zouden dit nou toch afnemen? Uiteindelijk bleek het dus in het teken te staan van de campagne van Sire 'Voor wie doe jij het eigenlijk'?
Mijn manager vertelde me dat er daadwerkelijk mensen waren die die extra likes hadden besteld en ik vond dat zo schrijnend om te horen. Toch ging ik er eens over nadenken. Want voor wie doe ík het eigenlijk?
Ik denk dat ik het wel aardig 'voor mij' doe. Ik hecht waarde aan de meningen van mensen, maar in grote lijnen trek ik mijn eigen plan. Ik ben Literatuurwetenschapper en werk in de After Sales. Beide met veel plezier (gedaan). Al zeggen mensen dat ik meer kan met mijn universitaire achtergrond, ik trek me er weinig van aan. Ik ga met plezier naar mijn werk, dus ik blijf dat doen. Toch baal ook ik weleens als ik anderen op social media zie met ogenschijnlijk geweldige relaties en geweldige huizen, terwijl ik weer single en wel op een zolderkamer bij mijn ouders woon. Het zou echter niet in me opkomen om me anders voor te doen dan ik ben, ik ben daar te nuchter of te simpel voor denk ik. Ik vind het heel erg als mensen het idee hebben dat ze dat wél moeten doen. Dat je een leuker mens wordt van meer likes, een perfecte relatie, een hippe baan en een dikke auto. Ik zou zo graag willen dat mensen dicht bij zichzelf blijven. Iedereen zou dat meer moeten doen, ik ook. Ga voor wat JOU gelukkig maakt, waar JIJ met plezier voor opstaat en laat je leven niet leiden door de algemene opinie. Wijze woorden, maar Menzis zei het al: 'Mens, wat ben je mooi.' Blijf jezelf!

Merit van Schalkwijk
meritmaaktmee@gmail.com

Reageer als eerste
Meer berichten