Alle leden van het Comité IJsselstein 700 jaar Stad zorgden er - met ondernemer Frits Mulder - voor, dat de IJsselsteinse vlaggen ook in de winkelstraten hangen. (Foto: Lysette Verwegen)
Alle leden van het Comité IJsselstein 700 jaar Stad zorgden er - met ondernemer Frits Mulder - voor, dat de IJsselsteinse vlaggen ook in de winkelstraten hangen. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Ook in de winkelstraten wapperen de IJsselsteinse stadsvlaggen

Veel inwoners gaven gehoor aan de oproep van het Comité IJsselstein 700 jaar Stad om de IJsselsteinse tweekleur aan te schaffen en uit te steken als teken van saamhorigheid. Ook de IJsselsteinse ondernemers doen mee.


IJSSELSTEIN – Net als in veel IJsselsteinse straten zijn ook de winkelstraten in de binnenstad geel-zwart gekleurd door de vlaggen aan de gevels van de winkelpanden. “En we laten de vlaggen voorlopig hangen, ook na 17 mei, de verjaardag van koningin Máxima”, vertellen de ondernemers. “Het voelt als een warm welkom nu we voorzichtig onze huizen weer uitkomen. Omdat IJsselstein – net als andere gemeenten – niet massaal de straat op kan, laten we de vlaggen voorlopig hangen.” Huib Veldhuijsen, met ladder en samen met de andere leden van het Comité IJsselstein 700 jaar stad op pad, vindt de vlaggen een krachtig symbool: “De kleuren uit het wapen van Gijsbrecht van Amstel, symbool van eenheid en veerkracht van onze inmiddels 710 jaar oude stad, mag juist in de historische binnenstad niet ontbreken.” Ook op de toren van de Nicolaaskerk aan het Kronenburgplantsoen wappert voorlopig continu – behalve bij storm – de IJsselsteinse vlag. “Van veraf zichtbaar voelt het als thuiskomen, net als in december onder de verlichte Grootste Kerstboom."


Meer berichten