Logo zenderstreeknieuws.nl


Aap Stein bij de IJsselsteinse stichting DARA Europe. V.l.n.r. José Huizenga, Harriët Joore-Gerrits, Judith Voss en Ruud Bakker. FOTO: Pulse
Aap Stein bij de IJsselsteinse stichting DARA Europe. V.l.n.r. José Huizenga, Harriët Joore-Gerrits, Judith Voss en Ruud Bakker. FOTO: Pulse (Ad Velders)
Aap Stein

Cambodjaanse kinderen stralen weer dankzij IJsselsteinse stichting

Zeven jaar geleden besloot Tirza Voss te gaan rondreizen. Tijdens haar reis belandde zij in Cambodja waar zij een paar weken vrijwilligerswerk heeft gedaan in het kindertehuis van SCCO (Stellar Child Care Organization) . Ze raakte erg onder de indruk van de kinderen en de erbarmelijke omstandigheden waarin zij leefden.

Met een koffer gevuld met verhalen en een hart vol hoop keerde zij terug naar IJsselstein. In de Pauluskerk deed ze haar verhaal. Veel mensen werden geraakt, waaronder huidig voorzitter Ruud Bakker. "Het verhaal kwam dichtbij. Ik wilde wat doen. Zo ontstond het idee om een marathon te lopen waarbij ik me liet sponsoren. Dat was een succes! Tirza is toen samen met haar vader terug gegaan naar Cambodja om de eerste stappen te zetten van al het mooie werk dat er tot nu toe is verricht.''
Na meerdere donaties en sponsoracties werd Stichting DARA Europe in het leven geroepen. Het is een ongelooflijk succes geworden! Tirza regelt alles met twee meiden uit Australië en Nieuw Zeeland. Juist door klein te blijven kan DARA zo slagvaardig zijn."
Tirza's zus Judith Voss, heeft in het dorp Andong een naaiatelier opgezet. Zij heeft een trainster aangenomen die meerdere moeders heeft opgeleid. Zo zijn mede dankzij fundraising 150 schooluniformen gemaakt voor de kinderen. Ook maken zij van rijstzakken prachtige tassen, broodbakken en allerlei andere accessoires. Ze zijn te vinden in de webshop van DARA. Opbrengsten gaan deels naar de naaisters en deels naar DARA, die zo weer kan investeren in een betere toekomst voor de kinderen.
In het Khmer betekent DARA 'laat ze stralen, ster'. "Dit kenmerkt ook onze ambitie'', aldus DARA-secretaris José Huizenga, moeder van Tirza. ''Zorgen voor een stabiele en gezonde omgeving voor de kinderen, waar ze kunnen schijnen als een ster.''

DARA bestaat nu vijf jaar. Dit wordt zaterdag 18 maart gevierd in De Deel in IJsselstein. Iedereen is welkom voor een barbecue en een feestavond met de band Riverstone. Kijk voor informatie op www.dara-europe.nl/jubileum.

Aap Stein is altijd op zoek naar alles waar u als IJsselsteiner aandacht voor wilt. Mooie verhalen en goede initiatieven. Schroom niet en vertel het Stein in een e-mail naar redactie@onsijsselstein.nl .Stein is ook te volgen op Facebook Aap Stein.
 

Aap Stein is een initiatief van Stichting Pulse in samenwerking met Zenderstreeknieuws.

Reageer als eerste
Meer berichten