Leergeld IJsselstein biedt uitkomst bij kinderarmoede

Kinderarmoede komt veel vaker voor dan veel mensen denken en IJsselstein is hierop geen uitzondering. Door de coronocrisis kampen nog meer gezinnen met dit probleem. Zij kunnen zich melden bij Leergeld IJsselstein.

IJsselstein - Als gevolg van de coronacrisis dreigt een grote groep mensen in financiële problemen te raken, waaronder veel gezinnen met kinderen waarvan de ouders werk(t)en als zelfstandigen, flex- of seizoen-werkers. Een fiets, meedoen aan schoolactiviteiten en een laptop is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Vaak kunnen zij niet - of niet meer - meedoen aan sport, zwemles of schoolactiviteiten. Leergeld IJsselstein is blij te zien dat steeds meer ouders om hulp (durven) vragen.
Leergeld IJsselstein werkt nauw samen met de gemeente, lokale partners en andere organisaties, zoals Jarige Job en Kinderhulp. “Kinderarmoede is ook in IJsselstein een schrijnend probleem”, zegt Henk Jansen, coördinator van Leergeld IJsselstein “We zijn blij dat we samen een breed aanbod aan voorzieningen kunnen aanbieden. Dit zorgt er voor dat kinderen gewoon mee kunnen doen en zich kunnen ontwikkelen.''
Stichting Leergeld IJsselstein roept ouders uit deze gezinnen uit IJsselstein op om zich te melden voor ondersteuning. Dat kan via de website www.leergeldijsselstein.nl.

Meer berichten