EXIST Ijsselstein
EXIST Ijsselstein (Foto: J. Ziermans)

Hoe overleeft contactsport tijdens de coronacrisis?

IJsselstein - De kickboks- en Brazilian Jiu Jitsu club en de Crossfitbox van sportschool Exist moesten halverwege maart net als alle andere sportscholen de deuren sluiten vanwege het Coronavirus en de daarbij horende maatregelen. Hoe gingen ze verder?

Al gauw werden online livestream lessen opgezet voor zowel de jeugd als voor volwassenen. ''Maar wat waren we blij dat de jeugd vanaf 1 mei weer buiten mochten trainen. Op de parkeerplaats bij de locatie aan de Nijverheidsweg organiseert Exist sindsdien jeugdlessen Brazilian Jiu Jitsu voor jeugd tot en met 12 jaar en kickboksen tot en met 12 jaar met contact en 13+ zonder contact. Vanaf 12 mei mochten op de parkeerplaats ook de volwassenen weer sporten met workouts for kickboxing, Brazilian Jiu Jitsu en Crossfit. Al deze lessen uiteraard met Corona-protocollen.

Sinds afgelopen woensdag mag de jeugd van 13 tot 18 jaar ook weer met contact sporten, dus vanaf heden is de eerste kickboksles tot 10 jaar en de tweede 11-plus. De Jiu Brazilian Jitsu mag nu worden gegeven tot en met 15 in plaats van 12 jaar. De jeugdlessen worden elke woensdag en vrijdag gegeven en alle workouts voor volwassenen elke doordeweekse avond. ''We hopen 1 juli weer naar binnen te mogen, maar anders staan wij de hele zomer buiten! Proefles volgen kan gewoon. Wel aanmelden via exist.nl.''

Meer berichten