Geen einddefilé, maar toch een klein feestje op het Podium: de organisatie van de Avondvierdaagse zette de winnaars van de kleurwedstrijd in het zonnetje. (Foto: Lysette Verwegen)
Geen einddefilé, maar toch een klein feestje op het Podium: de organisatie van de Avondvierdaagse zette de winnaars van de kleurwedstrijd in het zonnetje. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Geen Avondvierdaagse gelopen maar wel een prijs

De organisatie van de Avond4daagse stond door het coronavirus voor de keuze: het wandelevenement van 8 t/m 11 juni afgelasten of – met alle onzekerheid van dien – doorschuiven naar het najaar. Het werd afgelasten, maar wel met kleurwedstrijd als troost voor de kinderen.

IJSSELSTEIN – Een echte medaille was dit jaar niet te bemachtigen, maar kinderen kleurden wel een mooie medaille in. En dat leverde winnaars Joris (11), Julie (11), Milan (9), Liza (5), Crista (6), Isis (7) en Kiara (9) een mooi doosje op, met daarin een cadeaubon, een vaantje, chocolade lieveheersbeestjes en een tegoedbon voor gratis deelname volgend jaar. De organisatie van de Avond4daagse bewaart de kleurplaten: “Als herinnering aan een bijzonder jaar”, vertelt voorzitter Petra van den Ham. “We moesten wel afgelasten, want die anderhalvemeter is op afstanden van 5 en 10 kilometer niet te controleren of handhaven. We zetten in op volgend jaar. Reserveer maar vast van 31 mi tot en met 3 juni”, lacht ze. De kleurwedstrijdwinnaars zijn zeker van de partij: zij misten hun wandelevenement. Voor Liza zou het de eerste keer zijn, voor Crista haar tweede keer. "Nu heb ik met mama en twee vriendinnetjes vier avonden gelopen via een app."

Meer berichten