Pulse start pilot online training tegen eenzaamheid

IJsselstein/ Lopik - Stichting Pulse biedt inwoners van de gemeente IJsselstein en Lopik vanaf heden de online training ‘Meer contact’ aan.

Deelnemers aan de training leren wat zij zélf kunnen doen om meer contact te krijgen en dus minder eenzaam te worden. ‘We starten als pilot voor een beperkt aantal deelnemers, bij gebleken succes kijken we naar een verdere uitrol’, aldus Giselle uit team Sociale Activering van Pulse.

43% van de Nederlanders is regelmatig eenzaam. Eenzaamheid is dus niet alleen bij senioren een probleem. Met deze online training biedt Pulse inwoners van IJsselstein en Lopik de kans daar zelf wat aan te doen. Want eenzaamheid is maar door één persoon op te lossen, namelijk door degene die het treft. Met de online training ‘Meer contact’ leer je als deelnemer het mechanisme achter eenzaamheid bij jezelf herkennen en aanpakken. De training is ontwikkeld door Eva Geelen van Bureau Over-ons. Deelnemers worden telefonisch en per mail begeleid door Pulse.

Hoe het werkt

Deelnemers aan de training ontvangen twee maanden lang elke dag een e-mail. De training is door de vele voorbeelden heel praktijkgericht en leuk om te doen. Je begint thuis in je eigen veilige omgeving en gaat van lieverlee steeds vaker buiten de deur praktijkopdrachten doen. Veel van die opdrachten zijn gericht op het leggen van contact in de eigen omgeving en kunnen dus ook binnen de 1,5 meter-regels uitgevoerd worden. Opdrachten om je makkelijker te voelen in groepen, kunnen na de corona-crisis gedaan worden. De mails en opdrachten kosten nooit meer dan tien minuten per dag en zijn luchtig van opzet. Door de persoonlijke insteek blijven deelnemers gemotiveerd. Als deelnemer leer je zo in twee maanden tijd wat je zélf kan doen om meer en leukere contacten te krijgen.

Wat wel kan

Giselle: ‘Eenzaamheid stond al enorm in de belangstelling en door corona is dat alleen maar toegenomen. Ook al worden de RIVM-maatregelen steeds soepeler, we zijn er nog lang niet. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat Nederlanders tijdens de lockdown 65 tot 75% minder mensen zagen per dag. Dus ga maar na: als jouw netwerk al te smal was, dan werd je daar stevig mee geconfronteerd. Daarom is het belangrijk dat mensen leren wat ze binnen de huidige omstandigheden wél kunnen doen om hun netwerk te verbreden.

Interesse?

De training is geschikt voor alle volwassenen met een beginnende eenzaamheid en interesse in persoonlijke ontwikkeling. Dus, woon jij in IJsselstein of Lopik?· Wil jij meer contact en wil je daar zelf je best voor doen?· Heb jij een computer of laptop waarop je e-mail kan ontvangen? Kijk dan op de website van Stichting Pulse: www.stichting-pulse.nl/online_training_tegen_eenzaamheid. Deelname aan de training kost €35.

Of neem contact op met Anouk Robben, Babette Romijn of Giselle Alders van Stichting-Pulse. Dat kan telefonisch via: 030 - 686 80 30 of per e-mail via: socialeactivering@stichting-pulse.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden