Boze reacties over niet afschaffen hondenbelasting

In een lange raadsvergadering op 2 juli – die na vier uur door burgemeester van Domburg halverwege de agenda werd geschorst om op 9 juli om 20.00 uur voortgezet te worden – haalde de afschaffing van de hondenbelasting het niet.

IJSSELSTEIN – Daarmee leed de minderheidscoalitie LDIJ en VVD – door vertrek van LDIJ-fractieleden Willemsen en Zandstra – een gevoelige nederlaag. Beide raadsleden – na afsplitsing verder gegaan als Lijst Willemsen en Sociaal Democraten IJsselstein – stemden mét de oppositie tegen afschaffing van de hondenbelasting, waarmee ook de wens van veel IJsselsteinse hondenbezitters in de wind wordt geslagen.

Speerpunt
De afschaffing was van meet af aan, met gratis parkeren, een speerpunt voor de LDIJ.
De stemming over de afschaffing leidde tot felle reacties bij de LDIJ die beide ex-fractieleden als onbetrouwbaar bestempelde, omdat zij bij het vertrek uit de LDIJ hadden aangegeven het coalitieakkoord te blijven steunen.
De VVD noemde het stemgedrag van het tweetal om dezelfde reden leugenachtig en kiezersbedrog: "Ze zijn gekozen op gratis parkeren en afschaffing van de hondenbelasting. In beide gevallen hebben ze tegengestemd. Het pluche doet kennelijk wat met hun geheugen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden